Uniunea Europeană, în Liceele din Râmnicu Sărat

Astăzi, am avut plăcerea de a susține o prezentare despre Uniunea Europeană în anul 2023, adresată elevilor din clasa a noua, profilul filologie, din cadrul Liceului Teoretic “Ștefan cel Mare.” Au avut privilegiul de a reprezenta Centrul Europe Direct Râmnicu Sărat în cadrul acestei evenimente educativ, alături de Alin Ioniță, elev al liceului și participant în proiecte Erasmus + și Florin Ceparu, coordonatorul centrului.

Prezentarea noastră a fost un moment de învățare și descoperire pentru tinerii elevi, unde am explorat cu pasiune și entuziasm aspecte esențiale ale Uniunii Europene. Am discutat despre valorile fundamentale ale UE, precum democrația, drepturile omului și solidaritatea, și am evidențiat beneficiile pe care aderarea la UE le aduce României și cetățenilor săi într-un an atât de semnificativ ca 2023.

De asemenea, am abordat teme actuale legate de Uniunea Europeană, precum schimbările climatice, economia circulară și impactul digitalizării asupra societății. Am încurajat elevii să devină cetățeni activi și informați în ceea ce privește rolul lor în construirea viitorului UE.

În calitate de reprezentanți ai Centrului Europe Direct Râmnicu Sărat, am oferit elevilor resurse și informații utile pentru a-i ajuta să înțeleagă mai bine Uniunea Europeană și să participe activ în procesul de integrare europeană.

Sperăm că această prezentare a fost inspirațională și informativă pentru elevi și că i-a motivat să fie mai implicați în afacerile europene. Suntem mândri să contribuim la educația viitoarelor generații de europeni și să promovăm valorile și oportunitățile oferite de Uniunea Europeană în anul 2023 și dincolo de acesta.

Distribuie